Afrodisiacul este o substanta care creste dorinta de sex, desi functioneaza in moduri diferite, astfel incat poate creste chiar si performantele sexuale.

Ginko biloba este considerat un afrodisiac natural si provine din semintele de ginko ale copacilor “femela”. In general sunt accesibile in orice magazine alimentare. Motivul pentru care sunt afrodisiace este cresterea presiunii sanguine. Frunzele sunt folosite pentru imbunatatirea memoriei si a concentrarii.

Ginseng este la fel considerat un afrodisiac natural ce provine din radacinile de ginseng si actioneaza asupra sistemului nervos central si a tesuturilor de baza. Totusi ele functioneaza diferit ca si oricare din aceasta lista. Acesta se poate gasi foarte usor in magazinele de produse alimentare.

Damiana este un arbust iar frunzele sale se folosesc pentru a face infuzii cu efect de afrodisiac natural. Aceasta planta ajuta la dilatarea vaselor sanguine si se poate gasi in orice magazin. Poate fi sub diverse forme, indiferent de modaliatea de consum: in bautura sau mancare.

Napi este considerat un afrodisiac natural de mare efect, astfel incat nu are proprietati care ar afecta organismul uman decat cel de a reduce foamea. Mancatul napilor este considerat un proces plin de senzualitate. Si-au capatat reputatia mai mult in urma asocierii cu Ecaterina de Medici, care era considerata o femeie foarte senzuala. Acestia se pot gasi la orice magazine de legume.

Capsunii sunt considerati, de asemenea, afrodisiaci naturali, prin faptul ca au un aspect foarte apetisant, au un gust deosebit si miros foarte bine. Nu au nicio influenta negativa asupra organismului decat cea de a  creste apetitul sexual. Acestea se gasesc, la fel, in orice magazine de legume si fructe.

Stridiile sunt, de asemena, incluse in lista afrodisiacilor naturali, de data aceasta cu un motiv bine intemeiat. Ele contin o cantitate destul de mare de zinc, care este indispensabil in producerea de testosteron. Testosteronul are ca scop cresterea dorintei sexuale si functioneaza atat la barbati cat si la femei. Stridiile sunt crustacee care sunt accesibile, de obicei pe coaste, dar se pot gasi si in magazinele alimentare.

Ignorand substantele interzise, ne ramane doar ciocolata, care este considerata un afrodisiac natural. Ea are un efect asupra organismului, crescand nivelul de serotonina in creier, producand astfel o senzatie placuta de fericire. Ciocolata este accesibila in majoritatea magazinelor alimentare.

Afrodisiacele naturale au parcurs o cale lunga prin istorie pe cale scrisa sau orala trecand de la generatie la generatie. Este adevarat ca toate afrodisiacele naturale au efecte diferite asupra corpului uman. Oricum, procesul de testare este foarte interesant.