Este vorba de un obicei psihologic. Aceatsa este rezultatul primelor experiente sexuale, cand tendinta spre ejaculare este foarte crescuta si barbatul este nevoit sa ajunga la orgasm cat de repede sau din nerabdarea partenerei, sau din cauza ca are relatii sexuale cu o minora astfel fiind presat de situatie.

Ejacularea precoce este si rezultatul unei educatii soviniste. In SUA inca mai exista milioane de barbati care considera ca actul sexual este doar o metoda de a satisface nevoile sexuale. Ei nici macar nu sunt interesati de faptul daca partenera lor a avut orgasm sau nu. Multi dintre ei nici macar nu banuiesc ca femeia este capabila sa aiba orgasm.

In rezultat, pentru placerea lor personala, acesti barbati ejaculeaza foarte repede, lasandu-si partenerele in stare de excitare, dar nesatisfacute. Este normal ca in asemena situatii femeile sa manifeste anumite stari pentru sex, intrucat acestea le aduce doar dezamagiri, si atunci legaturile sexuale inceteaza foarte repede. Barbatul incepe sa aiba dubii legate de capacitatile sale sexuale, si aceste dubii pot duce chiar si la impotenta, complicand astfel situatia.

Daca partenerul vostru sufera de ejaculare precoce, exista o speranta destul de intemeiata ca problema sa fie rezolvata. Prin metodele moderne de tratare acest lucru nu constituie o problema.

Insa pentru inceput trebuie sa-i explicati ca nu va satisface sexual si ambii aveti de lucrat pentru a rezolva acesta problema. Daca el nu are nici cea mai mica idee ca voi a-ti putea avea orgasm, iluminati-l. Nu abordati o atitudine revoltatoare sau morala, caci s-ar putea ca el sa va paraseasca si nu veti mai avea pe cine trata. Nu-l invinuiti. El putea ignora nevoile voastre sexuale in trecut, dar acuma ii oferiti sansa de a se corecta, ceea ce este foarte important. Daca exista 2 cuvinte care trebuie excluse, acestea ar fi: “vina” si “invinovatire”.

Mai intai de toate antrenati-va rabdarea. Invatati sa va stapaniti nemultumirea, cand totul poate fi foarte rau. Invatati sa-i explicati calm si clar partenerului in ce contsa greseala lui si cum s-o corecteze. Se poate intampla ca el sa izbucneasca si sa inceapa sa strige si sa dea vina pe voi, dar trebuie sa stiti ca aceste manifestari sunt rezulatele nemultumirii si neimpacarii lui proprii cu sinele. Ramaneti calma si pastrati speranta.

Incepeti tratamentul culcandu-va dezbracata cu partenerul vostru si facand ceea ce sexologii numesc atingerea placerilor unul celuilalt. In timpul acestor activitati sunt excluse actele sexuale si ejacularea. Scopul procedurii pentru voi este cunoasterea pentru a doua oara, cu ceea ce va excita si va creaza placere atat voua cat si partenerului vostru. Aratati-i partenerului cum va poate satisface: sarutandu-va, mangaindu-va, faceti-i lucruri placute si lui, mentionand astfel ca sexul nu este o strada cu sens unic.

Dupa o saptamana de terapie veti fi pregatiti sa incepeti tratamentul ejacularii precoce. Ca acesta sa aiba efect, cum trebuie sa tineti penisul partenerului in asa fel, incat sa preveniti tendinta de ejaculare, si anume: apasand cu degetul mare capul penisului, cu cealalta mana prinzand baza penisului, dupa prima incercare reusita veti intelege cum functioneaza. In timp ce aplicati aceasta metoda, dorinta de a ejacula dispare.

In timpul acestor practici, ambii parteneri trebuie sa-si descrie senzatiile, intrucat este foarte important ca partenerul sa va spuna in ce moment simte ejacularea aceasta fiind o metoda foarte eficienta pentru a trata barbatii de ejacularea precoce.