Atunci cand vorbim despre ce cauzeaza impotenta la barbat luam in calcul toate acele disfunctii sexuale ce se reflecta in lipsa de performanta a potentei barbatului in viata de zi cu zi. Fie ca este vorba esecuri sporadice sau scaderea per ansamblu a performantelor sexuale, trebuie sa luam in considerare aceste cauze ce provoaca impotenta la barbat pentru a putea preveni instalarea permanenta a impotentei.

La barbati atat impotenta cat si sterilitatea pot fi cauzate nu doar de alcool, droguri si fumat, ci si de medicamente si pesticide. Conform unelor date, fiecare al cincelea cuplu, care incearca sa conceapa un copil, nu este in stare sa faca acest lucru. Un barbat sanatos, in timpul ejacularii, in 3 mililitri de sperma, emana de la 120 pana la 600 de milioane de spermatozoizi, insa in cazul dat este importanta nu doar cantitatea lor, cat calitatea. Si anume de calitate sunt legate cele mai serioase probleme, intrucat exista foarte multi factori legati de vitalitatea spermatozoizilor. La fel de serioasa este problema potentei masculine, asupra careia influienteaza nu doar factorii fiziologici cat si cei cei psihologici. Oricat de paradoxal nu ar parea, dar ambele probleme sunt conditionate de aceleasi cauze. Este vorba despre medicamentele raspandite si asa numitii substante psihotropice, substante care actioneaza asupra psihicului. Mai intai de toate este vorba de alcool si droguri.

Cauze impotenta : Alcoolul

In doze rezonabile are efect stimulator asupra sistemului nervos central insa, dupa cum considera unii oameni alcoolul in doze mici nu este malefic pentru organism. In acest sens abuzul de alcool devine un factor de baza al riscului dezvoltarii disfunctiilor erectile la barbate. Cauza de baza in planul abuzului de alcool, este disfunctia ficatului si in concluzie, dezechilibrul hormonal, de care depinde functionarea normala a organelor genitale. In afara de asta, starea de ebrietate  provoaca desensibilizarea tesuturilor, si in consecinta, apar probleme ale ejacularii care duc la disparitia ei. La fel de mare este influienta negative a alcoolului asupra calitatii spermei. Deci alegeti: fericirea de a fi tata sau alta halba de bere.

Cauze impotenta : Substantele narcotice

In zilele noastre acestea constituie una dintre cele mai mari probleme ale instituturilor de sanatate si a dezvoltarii in general. Aceste substante nu actioneaza direct asupra aparatului reproductiv, insa efectele lor se pot observa mai tarziu. Actiunea lor se dezvolta mai ales in timpul consumului regulat. Mecanismul comun de dezvoltare al impotentei cauzate de aceste substante este depresia, care apare in timpul incetarii administrarii acestor substante, atunci cand omul si-a format deja o dependenta.

De cele mai multe ori medicii intalnesc cazuri de administrare neinjectabila. Aceasta grupa cuprinde marijuana, cocaina, amfetamina, LCD. Administrarea acestor preparate duce la polineuropatia toxica, o boala periculoasa a sistemului nervos, in rezultatul careia se distrug terminatiile nervoase ale organismului.

Pentru narcoticele injectabile (heroina, morfina) este la fel de tipica dezvoltarea polineuropatiei toxice, insa in afara de asta exista riscul aparitiei complicatiilor, legate de infectare, carui sunt supusi oamenii care isi administreaza preparatul. Infectia cea mai des intalnita este SIDA, dupa parerea multor specialisti si hepatita B. In rezultatul hepatiei virale se dezvolta o disfunctie foarte complicata a ficatului, fapt care duce la impotenta si la pierderea fertilitatii.

Cauze impotenta : Fumatul

Fumatul este considerate una dintre cauzele de baza ale aparitiei disfunctiei si tulburarilor la nivelul capilarelor si a circulatiei sangelui in penis. Din aceasta cauza fumatul, este una dintre cauzele disfunctiilor erectile. Influienta agentilor patogeni ai nicotinei sunt spasmurile formate la nivelul capilarelor, ceea ce provoaca ingustarea lor, in special afectand functiile erectile. In afara de asta, nicotina duce la aparitia tensinei arteriale, o afectiune periculoasa care duce la ingustarea capilarelor si la blocarea circulatiei sangelui. De cele mai multe ori sunt afectate vasele care intra in componeta inimii si a creierului. Are loc, de asemenea si  ingustarea vaselor sanguine fapt care duce la aparitia impotentei.

Cauze impotenta : Preparate medicamentoase

Deseori afectiunile erectile sunt cauzate de administrarea anumitor preparate care sunt prescrise in tratamentul bolilor de inima si ale sistemului circulator.  Asupra spermei un efect destul de nociv il au si steroizii anabolici. La fel sunt si antibioticele si preparatele antibacteriale.

Problema potentei barbatului este una de actualitate, odata instalata o afectiune ea trebuie tratata de catre personal specializat, netratarea acestor afectiuni poate avea repercursiuni foarte grave asupra vietii de cuplu a barbatului.