Pret de multi ani de zile, clitorisul a fost considerat singurul declansator al orgasmului femeii. Vai, insa chiar descoperirea clitorisului s-a dovedit a fi o sarcina infricosatoare pentru multi barbati si lucrurile nu au devenit mai usoare in 1950 atunci cand un medic numit Dr. Ernst Grafenberg a descoperit un punct mai misterios al placerii feminine ascuns inauntrul vagininului.

Aceasta zona a inceput sa fie extinsa de catre sexologi in anii 1980 ca fiind “punctul G”. Se pare ca stimularea punctului G produce un tip foarte puternic de orgasm al femeii; si la unele femei, acesta chiar produce o ejaculare feminina, care este cunoascuta sub denumirea de “tasnire a unui lichid”.

Pentru amandoua aceste motive, gasirea, stimularea si descoperirea modalitatii de stapanire a punctului G a devenit, atat pentru barbati cat si pentru femei, Sfantul Potir a obtinerii satisfactiei feminine.

Dar ce este exact punctul G?
Este tesutul elastic in forma de bob de fasole al glandei parauretrale, care este analoaga prostatei masculine. Zona propriu zisa este doar de marimea unui sfert, insa se simte putin mai aspru la pipait decat tesutul inconjurator. Deoarece punctul G este compus din tesut erectil, acesta se umfla atunci cand sangele tasneste in el – mai ales daca inveti cum sa stapanesti eficient punctul G al femeii.

Este localizat aproximativ de la 2 pana la 5 cm inapoia deschizaturii vaginale, inlauntrul peretelui vaginal frontal. Peretele “frontal” este peretele vaginului pe aceeasi parte ca si ombilicul.

Cea mai buna modalitate de a gasi punctul G
In primul rand, punctul G este cel mai usor de identificat atunci cand o femeie este excitata sexual, deci nu va zgarciti prima data la preludiu.
Pentru a localiza si stapani punctul G al femeii, stati cu fata inspre partenera dumneavoastra in timp ce sta pe spate si introduceti-va degetul aratator sau mijlociu in vaginul ei atat cat va putea patrunde. Apoi incovoiati-l catre dumneavoastra intr-o miscare de genul “vino incoace”, lasand sa va alunece varful degetului de-a lungul capatului vaginului pana cand veti gasi zona care este mai dura decat restul peretelui vaginal. (Asigurati-va ca aveti unghiile taiate scurt si bine pilite inainte de aface acest lucru – unghiile ascutite vor distruge ecest efort.)

Aceasta zona dura sau putin rigida este punctul G si atingerea lui va provoca adesea reactii de surpriza sau placere pentru femeie.

Daca nu obtineti nicio reactie, nu fiti prea timid sa o intrebati daca simte intr-un mod mai special mai ales atunci cand atingeti ceea ce credeti ca este punctul G. S-ar putea sa fie nevoie sa folositi putina presiune pentru a gasi punctul G deoarece acesta este localizat inlauntrul si nu in afara peretelui vaginal.

Cateodata ajuta sa folositi cealalta mana pe dinafara mons pubis (zona paroasa de deasupra osului pubic) pentru a masa gentil pielea din zona unde degetul dumneavoastra incovoiat atinge pentru a intensifica efectul. Si din moment ce nu toate femeile sunt sensibile in zona punctului G, sa nu fiti descurajati daca nu obtineti o reactie speciala.

In timp ce unele femei sunt capabile de orgasme multiple cu stimularea repetitiva a punctului G, altele nu simt prea multe si unele chiar simt un anume disconfort din stimularea punctului G.

Fiti fara griji – fiecare femeie va aprecia atentia si efortul! Si chiar in timp ce cautati, s-ar putea sa descoperiti alte zone din vaginul ei la care sa raspunda cu si mai mult entuziasm.

Atingerea in dragoste
Cea mai buna modalitate de a stimula manual punctul G este printr-o miscare ferma de “atingere” cu degetul incovoit (indoit). Unele personae considera ca este mai usor sa stimulezi punctul G cu diverse jucarii. Orice vibrator poate fi folosit in acest scop, insa cele mai bune pentru stimularea punctului G sunt tari si curbate. Multe dintre ele sunt facute special pentru stimularea punctului G, intrucat lungimea, latimea si curbura le este special proiectata pentru a inlatura orice dubii in ceea ce priveste stimularea punctului G.

Chiar si femeile care nu agreaza in mod normal stimularea manuala a punctului G pot agrea stimularea peniana a punctului in cursul actului sexual. Deci, daca penisul dumneavoastra are o indoitura in partea de sus (daca penisul este incovoiat in partea de sus), ati nimerit-o. Alti barbati trebuie sa gaseasca pozitii care sa maximizeze contactul penian cu peretele frontal al vaginului. Pozitiile “femeia deasupra” si posterioara (in patru labe) sunt cele mai bune pentru a reusi contactul.

Singura modalitate de a obtine stimularea punctului G in cursul pozitiei misionarului este prin sprijinirea soldurilor partenerei cu o perna (sau un produs special numit “Eliberatorul”). Femeile isi pot intensifica abilitatea de a avea orgasme in punctul G invatand cum sa isi stimuleze muschii pelvieni, lucru cunoscut sub denumirea de exercitii Kegel.

Sexul se imbunatateste odata cu varsta
Exista anumite marturii cum ca intensitatea orgasmului in punctul G al femeii este mediata de hormonul estrogen. Majoritatea femeilor sub 30 de ani considera ca orgasmul clitorisului este mai puternic datorita nivelului relativ mare de estrogen, mucoasa lor vaginala devenind prea groasa pentru a permite stimularea directa a nervilor punctului G.

Incat nivelul de estrogen incepe de scada la femei in jurul varstei de 30 de ani, mucoasa vaginala devine mai subtire si punctul G devine mai accesibil. Din acest motiv, majoritatea femeilor considera ca ajung la o culme sexuala atunci cand sunt putin peste varsta de 30 de ani.