Inca de la o frageda varsta, sexul masculin descopera cu usurinta calea spre masturbare. Pe masura ce penisul lor se dezvolta, afla ce atingeri si ce metode duc la erectie. Pentru a sti mai bine cum sa procedeze cu propriile maini, se ating de fiecare data cu o atentie mai sporita atunci cand se duc la baie sau cand fac un dus, invatand astfel usor si repede despre placerile oferite de sex. Masturbarea la baieti incepe mult mai repede decat la fete, iar 90% dintre cei sub 18 ani o practica frecvent.

Intotdeauna masturbarea a fost folosita mai frecventa de catre cei care nu au avut o relatie, intocmai pentru a nu se simti singuri, decat cei care au avut o relatie stabila. Prin masturbare, indiferent de conjunctura, se reduc tensiunile sexuale.

Topul celor mai utilizate masturbari, ar fi urmatoarele:

  1. Masturbarea cu ajutorul pompei pentru penis: aceasta metoda este foarte usor de aplicat, si din ce in ce mai frecventa in zilele noarte, intrucat inlocuieste cu succes stimularea manuala. Datorita presiunii pe care o exercita pompa pentru penis, masturbarea va deveni o placere pentru oricare barbat, ajungand ca penisul sau se simta mai bine chiar si decat intr-un vagin, care nu intotdeauna poate fi la fel de bine pregatit precum isi doreste acesta. In timpul folosirii unei pompe de penis, intensitatea masturbarii va putea fi controlata de fiecare data. Aceasta metoda de masturbare este folosita si de catre cei care au probleme cu erectia, intrucat v-or putea invata astfel sa cunoasca mai bine cum functioneaza penisul lor, si de asemenea, sa isi poata alege singuri momentul in care sa ajunga la orgasm.
  2. Masturbarea cu ajutorul unei papusi gonflabile. Pentru multi barbati singuri, inlocuieste uimitor de bine lipsa partenerei. Avantajele folosirii unei papusi gonflabile in stimularea penisului, sunt enorme. Intrucat orice barbat are fantezii multiple atunci cand se masturbeaza, papusa gonflabila este ideala pentru punerea lor in aplicatie. In viata de zi cu zi, nu orice partenera ar accepta sa fie patrunsa de penisul unui barbat in toate directiile si cat mai adanc. Faptul ca pentru un barbat este foarte excitant sa isi introduca adanc penisul in gura partenerei, nu poate fi la fel de placut si pentru aceasta, mai ales ca aceasta tehnica este dificil de realizat. Cu ajutorul unei papusi insa, nimic nu mai are limite, iar atunci cand vaginul acesteia contine vibratii, poate deveni visul oricarui barbat. In timpul folosirii unei papusi gonflabile, nu se va putea simti diferenta dintre aceasta si o alta persoana. Materialele din care sunt create, sunt fine, si niciodata nu ii va lipsi anusul, vaginul, gura si sanii fermi.