Postludiul este timpul exprimarii afectiunii dupa actul sexual sau dupa orgasm. E timpul potrivit pentru a vorbi, a rade, a manca, a face curat, a va giugiuli, a face din nou sex sau chiar a adormi.

De obicei, actul sexual este considerat incheiat dupa ce barbatul ejaculeaza. Dar daca femeia nu a avut inca orgasm si doreste sa aiba? Multe femei nu au orgasm la fiecare act sexual. Atunci ea si partenerul ei se pot decide sa continue jocul sexual, pentru ca ea sa ajunga la orgasm.
Daca jocul sexual mai trebuie continuat inainte sa inceapa postludiul, exista multe lucruri pe care partenerii de cuplu le pot face:
Barbatul poate masturba femeia pana aceasta ajunge la orgasm.

•    Ea se poate masturba singura.
•    El ii poate face ei sex oral.
•    Ea ii poate face lui sex oral. El se poate excita din nou, iar ei pot continua sa faca sex.
•    Cei doi pot folosi jucarii sexuale. Probabil ca ea poate avea cu usurinta orgasm cu ajutorul unui vibrator.

Desigur, orgasmul nu trebuie sa marcheze finalul partidei sexuale. Aceasta se poate incheia oricand sunt pregatiti cei doi sa incheie partida de sex. Dupa ce ambii parteneri sunt multumiti, ei pot presupune ca partida s-a terminat (sau pot intreba „Te-ai simtit bine?”), iar postludiul poate incepe!

Postludiul este momentul perfect pentru a initia o partida noua de sex si bineinteles o oportunitate noua de a obtine orgasme noi puternice, atat femeile cat si barbatii insa ar trebui sa stie ca in postludiu stimularea partenerului este acel lucru ce conteaza cel mai mult.