Din nevoia de a acoperi cat mai multe forme de administrare/aplicare, tratamentele pentru ejaculare precoce au aparut sub diferite prezentari: spray ejaculare precoce, tablete ejaculare precoce, creme ejaculare precoce, solutii (tincturi) ejaculare precoce, servetele ejaculare precoce, prezervative ejaculare precoce, etc.

Avantajele unui spray ejaculare precoce: atat de simplu de aplicat, cu numai cateva pulverizari si nu numai. Considerate produse de buzunar, sunt discrete de purtat oriunde si potrivite pentru ocaziile neprevazute. Prin simpla pulverizare pe ata penisului, zona cea mai sensibila si raspunzatoare pentru aparitia fenomenului de ejaculare precoce, un spray ejaculare precoce are actiune imediata, timpul necesar de aplicare inainte fiind de minim 5 minute. Spre deosebire de creme ejaculare precoce, un spray ejaculare precoce are avantajul absorbtiei rapide in piele, nefiind necesara indepartarea surplusului.

In cazul in care nu exista dexteritate in ceea ce priveste aplicare unui spray ejaculare precoce, atunci se poate aplica si metoda de pulverizare pe un deget iar mai apoi de aplicat pe zona sensibila. Prin aceasta procedura, se elimina astfel si probabilitatea de a intra produsul in uretra, nerecomandat de altfel.

In ce cazuri este recomandata folosirea unui spray ejaculare precoce? In majoritatea situatiilor, atunci cand sensibilitea afecteaza viata sexuala, iar contactele sunt nesatisfacatoare in cel putin jumatate din cazuri. Putem vorbi de ejaculare precoce atunci cand aceasta apare in special in primele minute ale contactului sexual, in special dupa penetrare. Totusi, un spray ejaculare precoce poate fi folosit si pentru imbunatatirea performantelor sexuale, marind prelungirea erectiei considerabil.