Vagin uscat si durere in timpul actului sexual, tratament vagin uscatUna din problemele intime cu care se poate confrunta o femeie, este senzatia de vagin uscat. La baza acestui simptom, cauzele cele mai frecvente sunt datorate dereglarilor hormonale. Nu exista o limita a varstei in care femeile pot avea un vagin uscat. Totusi, in ceea ce priveste dereglarile hormonale la femei, acestea pot aparea cel mai adesea in urma unei nasteri sau la menopauza.

Un vagin uscat inseamna lipsa lubrifierii si implica automat durere la penetrare sau durere in timpul contactului sexual. Odata instalat acest fenomen, femeia ajunge sa fie descurajata in ceea ce priveste raporturile intime. Un contact sexual lipsit de lubrifiere, va creea in acelasi timp disconfort si pentru partener, provocand astfel iritatii in ambele cazuri. Efectele unui vagin uscat la contact sexual pot fi: mancarime, usturime, iritatii, sangerare.

Atunci cand o femeie se confrunta cu simptomul de vagin uscat, este ideal sa se adreseze unui medic specialist, ginecolog de regula, dar poate tine si de competenta unui endocrinolog atunci cand exista modificari majore in organism. Lipsa apetitului sexual ofera de asemenea ca efect secundar senzatia de vagin uscat. Problemele cotidiene, stresul, oboseala fizica sau psihica, pot duce la scaderea apetitului sexual. Exista de asemenea, anumite tratamente medicamentoase care au ca si efect secundar scaderea libidoului.

Pentru a inlatura cel mai rapid senzatia de vagin uscat, exista stimulente sexuale pentru femei cu efect de imbunatarire a libidoului dar si de stimulare locala a clitorisului care implicit ajuta si la stimularea naturala a lubrifierii. Produsele cu aplicare locala pentru stimularea clitorisului, au efect vasodilatator imediat, iar datorita cresterii excitatiei la nivel local, lubrifierea are loc mult mai usor. Exista de asemenea produse cu efect stimulator direct asupra punctului G, care pe langa faptul ca excita direct zona, lubrifiaza si peretii vaginali.

De remarcat faptul, ca indiferent de produsul ales pentru tratament vagin uscat, el nu va creea dependenta. De cele mai multe ori este nevoie de un astfel de stimulent sexual, tocmai pentru a depasi acel prag emotional in care femeia nu se mai poate simti relaxata atunci cand urmeaza un contact sexual. Redobandirea increderii in sine este un pas important in ceea ce priveste relaxarea din timpul contactului sexual. Lipsa orgasmului la femei se poate instala de cele mai multe ori in urma unui stres psihic, datorat esecurilor precedente si in mod repetat. Produsele stimulatoare pentru vagin uscat ofera in acelasi timp si o intensificare a placerii, ajutand de asemenea la dobandirea mai rapida a orgasmului (poate chiar si de o intensitate mai mare).