Odata cu aparitia problemelor sexuale, s-a impus si rezolvarea acestora. Ejacularea precoce este cea mai veche, frecventa si o problema comuna a tuturor barbatilor in ceea ce priveste raportul sexual. Chinezii au fost cei dintai care au fost preocupati inca din cele mai vechi timpuri de tratamentul impotriva ejacularii preoce, marturie stand si azi celebra solutie chinezeasca antica, Chinese Brush.
Ejacularea preoce se poate trata fie pe cale orala (medicamentos), cu solutii speciale, sau cu creme. Indiferent de forma sub care se prezinta, produsele impotriva ejacularii precoce actioneaza in acelasi fel, rolul lor fiind acela de a reduce sensibilitatea gladului penisului in timpul actului sexual.
Odata cu instalarea fenomenului de ejaculare preoce, o parte din barbati se resemneaza, considerand ceea ce li se intampla ca fiind normal, de cele mai multe ori tocmai datorita varstei pe care o detin. O alta parte din barbati refuza in timp sexul, lasandu-se descurajati de ceea ce li se intampla. Chiar daca ejacularea precoce este o problema mai noua sau mai veche, aceasta se trateaza la fel, diferand doar timpul de raspundere la tratamentul complet impotriva acesteia. Daca ejacularea precoce apare la mai mult de jumatate din contactele sexuale, inseamna ca aceasta problema este deja instalata si se necesita tratarea ei.
Exista o serie de produse care trateaza ejacularea precoce. Efectul produselor se face simtit inca de prima data, toate produsele avand un anestezic care desensbilizeaza glandul pensiului in timpul actului sexual, afara de pastile, ingredientul principal prezentandu-se sub o alta forma. Utilizarea cremelor sau spray-urilor se face cu doar cateva minute inainte de contactul sexual, efectul fiind garantat pe toata durata sa. Fiecare produs in parte folosit cu regularitate, ajuta la o mai buna controlare a ejacularii, aceasta aparand in momentul ales de partener si nu mai devreme. Timpul in care se poate trata ejacularea preoce difera de la persoana la persoana, estimandu-se ca fiind necesare aproximativ 6-8 luni. Tratamentul impotriva ejacularii precoce are o mare importanta in viata de cuplu. Datorita insatisfactiei sexuale, apar tensiuni, frustrari, ceea ce pot duce la destramarea relatiei.
Produsele impotriva ejacularii precoce redau barbatului increderea in sine, actul sexual reusind sa fie la fel de lung ca in perioadele in care nu existau aceste probleme. Spre deosebire de alte afectiuni, odata cu aplicarea tratamentului, ejacularea precoce este tinuta la distanta pe toata durata actului sexual, iar mai apoi inlaturata definitiv. In tratamentul impotriva ejacularii precoce, nu exista efecte secundare, doar contraindicatii pentru anumite situatii: anumite produse nu sunt recomandate hipertensivilor, persoanelor cu afectiuni hepatice sau renale (medicamentoase de regula), persoanelor predispuse la alergii.